22. heinäkuuta 2012

Rakas Tallinna

Tallinna on aivan ihana ja erityinen kaupunki! Rakastuin varsinkin vanhaan kaupunkiin ja ihaniin pikku kahviloihin♥ Olisin voinut viettää siellä vaikka koko kesän joten kun Tallinnaan tutustuminen piti mahduttaa kahteen päivään, tuli käveltyä paljon ja nukuttua hirmu vähän. Reissu oli jalkojen särkemisestä huolimatta aivan ihana ja nyt luvassa varsinainen kuvapläjäys! 
Kulkuneuvona Tallinnaan toimivat bussi ja laiva. Meidän perhe ja Milja hypättiin bussiin jo aamulla neljän maissa ja helsinkiin saavuttiin vasta vähän ennen kahtatoista. Laivamatka kesti menomatkalla pari tuntia ja palatessa kolme ja puoli. Menolaiva oli Tallink Superstar ja kuvat ovat laivan kannelta, missä lievästi sanottuna oli hieman tuulista:D Vähäisen nukkumisen seurauksena laivamatka kului pääasiassa vain istuskellessa ja levätessä. Hotelli oli vain lyhyen bussimatkan päässä satamasta ja myöhemmin huomattiin että kaikki tarvittava olikin aivan kävelymatkan päässä hotellilta. Koko matkan aikana ei tarvinnut Tallinnassa liikkua millään moottoriajoneuvoilla lukuunottamatta meno ja paluu matkaa hotellilta terminaaliin, koska matkalaukut painoivat kuitenkin aika paljon. Kuten kuvasta näkee hotellihuone oli erittäin hieno ja viihtyisä. Kylpyhuonekkin oli valtava ja sisälsi ison kylpyammeen. Huoneessa oli valmiiksi teen ja kahvinkeitto mahdollisuus, mikä oli mukavaa. Ylipäätänsä hotelli oli kiva.
Ah vanha kaupunki! Ehdottomasti suosikki paikkani koko Tallinnasta. Mukulakivikadut ja kauniit vanhat talot olivat ilo silmälle. Tunnelma oli aivan ihana ja tuntui kuin olisi kotona. Kaduilla oli kyllä ihmisiä, muttei liikaa ja alueella oli mukava liikkua. Kahvilat ja vanhanaikaiset kaupat kruunasivat kaiken. Vietimme Miljan kanssa varmaan puolet ajasta pelkästään vanhassa kaupungissa kävellen ja kahviloissa istuskellen. Eräässä suklaakahvilasta sai kunnon kaakaota jossa tummaa suklaata on sulatettu maitoon. Nam♥
Vinyylilevykauppa ja vanha kirjakauppa olivat tosi ihania. Kirjakaupassa oli paljon Neuvostoliiton aikaisia postikortteja ja kirjoja. Tuntui kuin olisi astunut suoraan johonkin vanhaan elokuvaan. 


Toompark on yksi Tallinnan ihanista suurista puistoista. Se sijaitsi aivan hotellimme ja vanhan kaupungin vieressä, joten käveltiin sen läpi enemmän kuin kerran. Auringon paistaessa mikäpä olisikaan ollut parempi kuvauspaikka! Kyllä hymy oli herkässä kun sää oli poutainen ja ympärillä mitä kaunein ympäristö lampineen ja ruusupensaineen. Sää tosiaan suosi meitä koko Tallinnassa olon ajan.
Vanha kaupunki ei ollut ainoa paikka missä oli puutaloja vaan koko hotellin läheinen ympäristö oli kaunista puutaloaluetta. 

Ruoka oli oikeasti halvempaa kuin suomessa. Ainoa miinus oli se että juomaveden joutui ostamaan pullossa, joten se maksoi enemmän. Yleisesti ottaen ravintoloiden hinnat olivat kuitenkin suunnilleen 3-10 euron väliltä per annos. Kahviloissa kakut ja muut herkut maksoivat 1-3 euron verran. Ylläoleva mansikkakermakakku oli aivan super ihanaa!♥Nuo glitterikengät olivat ihanin asia, mitä olen koskaan nähnyt! Hintaakin niillä riitti joten tyydyin ottamaan valokuvan. Viimeinen kuva on myöskin vanhasta kaupungista, missä istuskelimme matalan muurin päällä lähtöä edeltävänä iltana. Oli aivan mahtava matka, rakastuin Tallinnaan ja aion ehdottomasti mennä sinne vielä uudestaan!♥

ps. Tietenkin kävin myös shoppailemassa, mutta siitä on tulossa ihan oma postaus!

4 kommenttia:

 1. hei kiitos kiitos kiitos ihan mielettömästi siitä lukijapalkkivinkistä :) !! oon niin kauan tuskaillut sen kanssa että huh ! siut pitäis palkita jollain :D

  aivan ihanat nuo glitterkengät, itsekin kuolailisin noiden perään :>

  VastaaPoista
 2. Eipä mitään :D Hyvä jos rupesi toimimaan!:)

  ne on kyllä! :-)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia ja vielä ihanammat glitterkengät! 8) HIMOITSEN.

  VastaaPoista