5. marraskuuta 2012

Paras pannari

Leivoin viikonloppuna pannaria ja tuli ihan älyttömän hyvää vaikka tein vielä gluteenittomana äidin keliakian vuoksi. Oon tehnyt tällä ohjeella monesti aikasemminkin ja aina on onnistunu ja tullu tosi nannaa! Aattelin siis jakaa tuon miun mielestä parhaan pannariohjeen tännekkin :-)
Tää ohje on entisestä yläkoulun kotsankirjasta ja siitä tulee semmonen isohko uunivuoallinen eli jos pellillisen aikoo tehä niin kaksinkertaseks vaan takina. Tällä samalla taikinalla pystyy tekee myös lettuja ja vohveleita!

4-5 dl maitoa (Ite laitoin noin 4,5)
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
Mie lisäsin vielä jonkun puoli desiä sokeria koska halusin valmiiks makeeta pannaria, mutta sen voi jättää pois jos haluu tehä suolasena :-) Hyvin toimii myös jos pistää suolaseen versioon kinkkua ja/tai juustoa päälle ennen uunin pistämistä.

Ohjeet: Säädä uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka tai laita pellille leivinpaperi. Vatkaa puolet maidosta ja muut ainekset kulhossa. Lisää sitten loput maidosta ja anna turvota hetken. Sitten vaan vuokaan tai pellille ja uuniin noin 20-25 minuutiks kunnes pinta on kullanruskea.

Maistui tosi hyvältä omenoiden, kanelin ja vaalean siirapin kanssa! 

omnom!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti