10. lokakuuta 2012

Helsingfors

Paluu arkeen vois käydä helpomminkin ellen ois uuvuttanu itteäni totaalisesti parina lomapäivänäni :-D Oli kiva pikkunen reissu ja uuden materian tuottama ilo on suuri. Kommelluksia sattui vähän, mutta se kuuluu elämässä asiaan! Kirpparipuolella löytöjen määrä ei ollut kauheen suuri, mutta löysin takin ja bleiserin kuitenkin :-) Se miten mie kirppareille löysin onkin ihan toinen juttu..

Eilen oli siis miun kirppareille varattu päivä ja tarkotuksena oli käydä Fidassa, toisessa UFFissa ja Kaivarin kanuunassa. Ensin ajattelin, että meen Kaivarin kanuunaan. Hyppäsin ratikkaan ja jonkun 15 min siinä istuttuani päättelin paikkojen nimistä, että oon väärään suuntaan menossa. Hetken mielijohteesta hyppäsin pois ja jäin odottamaan takaspäin menevää ratikkaa. Paikansin google mapsin avulla itteni aivan värälle puolelle kaupunkia :-D Siinä mie semmoset kymmenen minuuttii seisoskelin pysäkillä ja sit alko matka takasin päin. Vaikka kaivopuistoon asti oli tarkotus mennä, jäinkin puolessa välissä matkaa pois ja lähdin etsimään Fidaa, jonka löysinkin, mutta ite kaupasta en mitään ostanu. Päädyin taas seisomaan kymmeneks minuutiks ratikkapysäkille ja mietinkin että oisin siinä ajassa ehtinyt melkein kävellä perille asti. Sitten ku vihdoin pääsin määränpäähän, lähin pysäkiltä kävelemään väärään suuntaan.. Lopulta mutkien ja ylimääräisten lennkien kautta onnistuin pääsemään perille! Oli kyllä voittajafiilis siinä vaiheessa! ::D Tästä siis opimme että en osaa kulkea joukkoliikennevälineillä. Bussien kanssa oon onnistunu sekoilemaan ihan Joensuussakin nimittäin.

Ruokapaikoista sen verran, että ihanaa on matkoilla syödä kaikkea hyvää erilaisissa ravintoloissa. Hakaniemessä sijaitseva kasvisravintola Silvoplee oli aivan ihana! (Kiitti Suvi vinkistä! :-)) Kahviteltiin äidin kanssa parissakin otteeseen esim. Fazerin kahvillassa joka alkaa muodostua jo perinteeks meidän helsingin reissuilla. Ainut vaan että se on ihan hullun hintainen! Eli jos edullista kahvilaa etsit, sinne ei kannata suunnata. Eilen kävin syömässä sushia ja oli tosi hyvää myös. Helsingissä on joku "syö kympillä" kampanja joissakin ravintoloissa, kuten sielläkin oli eli sain kympillä sushilajitelman johon kuului 12 erilaista sushia. Paluumatkalle ostin salaatin ja croissantin. Ai että oli hyvää!

Löysin Helsingistä aika monta juttua, jotka on ollu jo pidemmän aikaa ostoslistalla, mutta ostoksista teen ihan erillisen postauksen tässä joku päivä kunhan saan vähä asukuvia otettua. Huomenna on meillä koulukuvaukset, joten ihan kiva että on nyt jotain siistiä päällepantavaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti