16. kesäkuuta 2013

There's so much to see in LONDON

When I go to London I want to see this, do that, live, love, laugh..! Noniin! Lontoo. Sinne myö suunntataan äiskän kanssa heinäkuussa ilosaarirockin jälkeen. Matka kestää seitsemän yötä eli kokonaisia päiviä meillä on kuusi. Mie oon halunnut lontooseen niiiiiiiin pitkään ja miusta on aivan super hyper mahtavaa päästä vihdoin käymään ja oon ihan sairaan innoissani! En voi oikeesti sanoin kuvailla :-D Matkan alustava suunnitelma on tämmönen (tosi alustava todellakin koska elämä ei koskaan mee niinku on suunniteltu joten turha suunnitella liian tarkasti!):

Day 1: eka päivä menee luonnollisesti matkustaessa. Myö lennetään finnairilla Helsinkiin ja sieltä Lontooseen. Kuulostaa kalliilta, mutta myö saatiin tosi hyvä tarjous.

Day 2: Ekana varsinaisena Lontoossa olo päivänä aiotaan käydä kunnon turistikierroksella punasten hop-on-hop-off bussien kyydissä. London eye, London, tower, Big ben, Buckinghamin palatsi ja muut nähtävyydet on pakko katsastaa :-D Muutenkin varmaan tutustutaan kaupunkiin ja etsitään kivoja ruokapaikkoja yms.


Day 3: Yks miun henkilökohtastista MUST-DO jutuista Englantiin mennessä on jo pitkään ollut tutustuminen Warner Brosin studioon, jossa Harry Potterit on osittain kuvattu. Sinne järjestetään tutustumiskierroksia jossa pääsee sisään mm. Tylypahkan suureen saliin, viistokujalle ja taikapuoteihin ja näkee oikeita propseja, joita on käytetty leffoissa. How cool is that?!


Day 4: Shoppailu. One does not simply go to London and not go shopping. Työ kyllä tiiätte miut ja mie oon säästäny ihan erityisesti tätä matkaa varten jo viime kesästä asti kun ensi kerran tää idea heitettiin pöydälle. Tietysti oxford streetin suuruudessa ja kaiken paljoudessa on enemmän ku tarpeeks kauppoja, mutta kohteena on myös Westfieldin mega ostari, joka on ihan lyhyen metromatkan päässä hotellilta.


Day 5: Stonehenge. Ihan älyttömän jännä monumentti ja hui miten pitkä historia! Nää kivet sijaitsevat parin tunnin bussimatkan päässä Lontoosta länteen, mutta näitä valmiita kiertoajeluita riittää ja kyllä uskon että on sen arvosta. Samalla pääsee tutustumaan vähän Englannin country sideen myös.


Day 6: The British Museum. Oon ihan täpinöissäni. Kyseisen museon tutkimiseen ei varmaan riittäis ees viikon päivät, mutta aion kyllä käyttää sen yhden päivän tehokkaasti, mitä myö siellä museossa ollaan. Muumiot, antiikin valtakunnat.. Ei tämmösii museoaarteita löydy Joensuun museoista.


Day 7: Yks ihan varmasti toteutuva meno Lontoossa on The Phantom of the opera-musikaali. Ostettiin netistä jo valmiiks liput ja uskomatonta kyllä, yli kuukaudenkin päähän oli enää hankala saada hyviä paikkoja. coool :DD


Day 8: Kun tänne asti päästään oon varmaan yhtäaikaa uupunut ja täynnä uutta elämän iloa haha. Miusta jo nyt tuntuu että pois lähteminen tulee olemaan vaikeaa, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Onneks kotiinki palatessa ootan jo varmaan innolla synttäreitäni, jotka ovat saman viikon sunnuntaina ;-)

Tämmösten suurilinjasempien suunnitelmien lisäks aiotaan kyllä käydä maistamassa Fish 'n chipsejä, kierrellä Harrodsilla, ainakin kerran pysähtyä juomaan kello viiden teet ja kaikkea muuta tosi turistimasta mutta mahtavaa :-D It's gonna be awesome!!!

(kaikki kuvat googlesta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti